مدیری که اهل ذکر و یاد خدا نباشد کارها را خراب میکند / پیروزیها در جنگ تحمیلی با ذکر و تضرع فرماندهان بود / آیا مدیران بدون یاد خدا میتوانند جنگ اقتصادی را پیش ببرند؟/ به الهامات خوب ذهنیات بیاعتنایی نکن
ذکر برای مؤمنین منفعت دارد؛ قرآن میفرماید: «فَإِنَّ الذِّکْرَى تَنفَعُ الْمُؤْمِنِینَ» اگر کسی یا چیزی، یک مؤمن را به یاد خدا بیندازد، مؤمن اعراض نمیکند. هروقت کسی شما را به یاد خدا انداخت، اعراض نکنید بلکه از آن استقبال کنید، چون این ذکر و یاد خدا به نفعتان است.
. . . شاید ماجرای خانه خریدن حضرت امام(ره) را شنیده باشید. ایشان در قم، مستأجر بودند. یکروز صاحبخانهشان میآید و میگوید: «اگر میشود خانه را تخلیه کنید من میخواهم اینجا را بفروشم.» امام(ره) میگویند: اینجا را به چه قیمتی میخواهید بفروشید؟ ایشان میگوید: چهارده تومان (یا یک رقمی در این حدود) امام میفرماید: من فعلاً اینقدر پول ندارم، حالا اگر بخواهیم بلند بشویم یا پول خانه را تهیه کنیم، چقدر به ما مهلت میدهی؟ او میگوید: یک هفته. امام میگوید: باشد، توکل به خدا ببینیم چه میشود؟
امام(ره) به درس و بحث و کارهای خود ادامه میدهد-که درواقع همۀ زندگی ایشان، ذکر و یاد خدا بود- هفتۀ بعد (یک روز قبل از موعدِ تخلیه خانه) یک گروهی خدمت امام(ره) میآیند و میگویند: ما با یک کاروان، داریم برای زیارت (مکه و مدینه و عتبات) میرویم که چند ماه طول میکشد. ما یک پولی داریم که میخواهیم پیش شما امانت بگذاریم. امام میفرماید: من امانت قبول نمیکنم. آنها اصرار میکنند و امام میگوید: میتوانم بهعنوان قرض، از شما بگیرم. حالا این پول چقدر است؟ چهارده تومان.
آنها پول را قرض میدهند و امام با آن پول، خانه را از صاحبخانه میخرد و بعد از مدت کمی آن زائران-که بهدلیل بسته بودن مرز نتوانسته بودند به زیارت بروند- برمیگردند تا قرضشان را بگیرند . . .
متن و صوت کامل جلسه استاد پناهیان - کنترل ذهن در مسیر تقرب - فصل دوم (۵)